Izbornik

bogdanovci grb 2Usprkos recesijskim vremenima, minulu godinu u Općini Bogdanovci ocjenjuju uspješnom.  Prema riječima načelnika  Jurja Mihajlovića, prošlogodišnja proračunska sredstva utrošena su sukladno predviđanjima, uz rebalans, u visini od oko 4 milijuna i 200 tisuća kn.  Znatan dio tog financijskog kolača odnosio se na planirana ulaganja po općinskim mjestima,  poput sanacije krovišta Sokolane, izgradnju dječjeg vrtića i popravak nadstrešnice na stadionu u Petrovcima, produžetak vodovodne mreže  i  sanaciju nogostupa u duljini od 200 m za svaki zahvat u Svinjarevcima, te nastavak izgradnje i opremanja Doma kulture i Hrvatskoga doma, postavljanja toplinske izolacije i PVC stolarije na pripadajuće objekte bogdanovačkog stadiona, kao i izradu otresnica, uz održavanje poljskih putova u Bogdanovcima. Sve navedeno u potpunosti je financirano iz općinskih sredstava, osim Dječjeg vrtića u Petrovcima, čiju izgradnju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja.  Iz iste blagajne, također, novčano se podupiru i 24 udruge  koje uspješno djeluju na ovom području.

Opširnije:Bogdanovački proračun na kalendarskoj razmeđi


U Šidu je obilježena 95. obljetnica djelovanja rusinskog Kulturno-prosvjetnog društva „Đura Kiš“. Uz prigodni program domaćina, večer je bila obogaćena nastupom članova gostujućih društava- „Ivan Kotljarevskij“ iz Bikića i petrovačkog Kulturno-umjetničkog društva „Joakim Hardi“. Članovi domaćeg društva Zdenko Lazor i Sanja Tirkajla predstavili su aktivnosti svoje matične institucije i suživot u Šidu, te pozdravili i zahvalili svim nazočnima, a posebno gostima iz Petrovaca.

Opširnije:Kulturno-umjetničko društvo „Joakim Hardi“ Petrovci uspješno nastupilo u Šidu


Dravski valovi 1Rusinska riječ daleko se čula
Дравски габи (Dravski habi), kako ih Rusini zovu, manifestacija je gdje se sastaju zborovi i pjevačke skupine Rusina iz cijele Hrvatske. 11. Dravski valovi održani su u dvorani osječke Osnovne škole Antuna Mihanovića, u organizaciji ovdašnjeg Kulturno-umjetničkog društva Rusina, a uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Održavaju se od 2005. godine, tradicionalno prve subote u prosincu.

Opširnije:11. Dravski valovi u Osijeku


Društvene mrežeMULTIKULTURNA MEDIJSKA UDRUGA “SRIJEM”

Osnivanjem ove stranice nadamo se podići razinu osviještenosti i samopoštovanja manjinskih zajednica u Republici Hrvatskoj. Isto tako, naša trajna misija jest njegovati mostove zajedništva i kulturološku protkanost nacionalnih manjina i hrvatskoga naroda u lokalnoj zajednici, domovini i iseljeništvu.

Kontaktirajte nas

NašiPartneri