Izbornik
mmu naslovna radio hrvatski mmu naslovna radio rusinski 

Radio emisija - Književnost u eteru

Arhiva emisija


*3. U današnjoj emisiji „Književnost u eteru“ posjetili smo pjesnikinju Eugeniju Vrabec koja je objavila jednu knjigu poezije pod naslovom „Pjesme zatitranog srca. Pjesnikinja je očarana prirodom u kojoj uvijek nalazi nadahnuće, a čuva i rusinsku tradiciju i piše o svojim sjećanjima koje prenosi na mlađe naraštaje. Knjiga joj je dvojezična, jer sve rusinske pjesme prevodi i na hrvatski jezik. U emisiji pripovijeda o svom porijeklu, djetinjstvu i pisanju. Emisiju pripremila Ljiljana Kiš, tehnički uredio Robert Pavelić.


*2. Književnost u eteru emisija je koja nastoji afirmirati pisanu riječ hrvatskoga naroda i nacionalnih manjina u Podunavlju.  Današnje radijsko druženje posvetili smo organizatoru Zimskih divana u Andrijaševcima, odnosno svojevrsnog okupljanja pučkih pisaca Srijema, Slavonije i Baranje, pjesniku i prozaiku Đuri Smolčiću. Emisiju uredio i vodio: Juraj Hrvoje Bićanić.


*1. U današnjoj emisije posjetili smo Petrovce te razgovarali sa Slavkom Pliškom, Ukrajinkom  koja se u slobodno vrijeme bavi slikanjem, oslikavanjem boca i pisanjem poezije.  Tijekom 2006. godine objavila je zbirku pjesama „Sunce i oblaci“, koja sadrži 71 pjesmu na ukrajinskom jeziku. Novinarka: T. Kochnyeva.     


Društvene mrežeStatistika posjeta

2.png0.png5.png2.png1.png3.png
1
Online

MULTIKULTURNA MEDIJSKA UDRUGA “SRIJEM”

Osnivanjem ove stranice nadamo se podići razinu osviještenosti i samopoštovanja manjinskih zajednica u Republici Hrvatskoj. Isto tako, naša trajna misija jest njegovati mostove zajedništva i kulturološku protkanost nacionalnih manjina i hrvatskoga naroda u lokalnoj zajednici, domovini i iseljeništvu.

Kontaktirajte nas

NašiPartneri